So. Zář 21st, 2024
Spread the love

Mediální vydavatelství Mafra, které spadá pod investiční skupinu Kaprain českého podnikatele Karla Pražáka, se rozhodla ke konci srpna ukončit vydávání Lidových novin. Mafra to sdělila v úterní tiskové zprávě.

„Ke konci srpna mediální skupina Mafra ukončí samostatné vydávání deníku Lidové noviny v tištěné podobě. Předplatitelům Lidových novin nabídne bez změny ceny deník Mladá fronta DNES a navíc přístup k exkluzivnímu placenému online obsahu na iDNES Premium za 1 korunu do konce roku 2024,“ uvedla Mafra ve zprávě.

Podle serveru E15 přijde kvůli konci Lidových novin o práci asi 40 lidí. Mafra se rozhodla provoz deníku ukončit i přesto, že o něj v posledních měsících projevilo zájem několik předních českých byznysmenů, dodal server.

Server lidovky.cz projde obměnou, na webu se bude objevovat více názorových příspěvků. Čtenáři totiž podle interních průzkumů mediálního domu preferují komentáře a glosy, které jsou pro Lidové noviny tradiční.

„Nejúspěšnější příloha Lidových novin Orientace, díky které si deník v sobotu předplácejí tisíce čtenářů, se od září stane součástí sobotního vydání deníku Mladá fronta DNES,“ dodala Mafra.

Zdroj: Mafra, novinky.cz

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *